Logo2
  • Skog&utmark
  • Jakt

Jakt

Ut fra allmenningsloven er jaktrett i allmenningen knyttet til bruksretten.De som har bruksrett i Lunner Almenning, samt ektefelle, barn og eventuelle andre familiemedlemmer som bor sammen med og har felles husholdning med disse, har rett til jakt i allmenningen på annet vilt enn hjortevilt og bever. Innenbygdsboende uten bruksrett har også anledning til å drive småviltjakt.

 

Småviltjakt

Lunner Almenning selger felles jaktkort i LA- og Lunner grunneierlags områder. Kortet selges kun til innenbygdsboende jegere. Se regler her: Småviltjakt 2018. Kortet kjøpes i nettbutikken til Lunner Almenning. 

The requested URL /getlinks.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found

Områdene har normalt en god skogsfuglbestand. De tre siste årene har røy og orrhøne vært fredet grunnet dårlig kyllingår i foregående sesong og dette fortsetter i 2018. Dette for å sikre fortsatt høy reproduksjon. Det er gode muligheter for duejakt. De siste årene har harebestanden vært meget god.

Det er skuddpremier på rev, 200,- per rev, mink og mår, samt bestemannspremie på 1000,- for den med flest skutt rovdyr i løpet av en sesong. For utbetaling av skuddpremier skal dyrene fremvises for oppsyn Karianne Johansson.

Se kart over jaktområde her: Jaktkart.

Kartet viser yttergrensene. I bygda skal det kun jaktes utenfor utmarksgjerdet. Det er dermed normalt ikke anledning til å jakte på innmark. Tillatelse til dette gis av hver enkelt grunneier direkte.

Elgjakt

Elgjakt er i hovedsak forbeholdt jaktlag med minst to brukberettigede deltagere. LAs terreng består av tre jaktfelt som årlig normalt får en kvote hver på 5-6 dyr hver. To lag jakter på Øståsen, mens ett lag jakter på Nordmarksiden.

Rådyrjakt

Bukkejakta administreres av LA og søknad om jakt sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 15 mai hver år. Ordinær rådyrjakt administreres av Lunner jeger og fisk. 

Beverjakt

Det er åpnet for beverjakt i Lunner Almenning. Jaktkort kjøpes i LAs kontorer på Harestua.

Hjortejakt

Hjortejakt er blitt søkt om, men foreløpig er det ikke åpnet for hjortejakt i Lunner kommune. Det er stadig mer hjort i området og vi regner med at det blir jakt også på hjort om ikke lenge.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates

404 Not Found

Not Found

error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.